petak, 25. ožujka 2016.

Olival linija od smilja

Krajem prošle godine na kućnu adresu došao mi je set od tri Olival kreme i miceralne vode s poboljšanom formulom. Kako su mi se kreme svidjele, pročitajte u nastavku.

Sve kreme dolaze u kartonskom pakovanju unutar kojeg se nalaze bočice s pumpicom koje s lakoćom doziraju proizvod. Ono što je zajedničko svim kremama i općenito cijeloj liniji je miris smilja koji je prisutan. Ja sam se s vremenom naviknula na miris smilja tako da ga više i ne osjećam kao prije.

Ekstra hidratantna krema za dnevnu njegu

Opis proizvoda: Ekstra hidratantna krema s uljem smilja za dnevnu njegu namjenjena je normalnoj, suhoj i osjetljivoj koži lica. Vlaži, hrani i dubinski njeguje kožu visokovrijednim uljima jojobe i pšeničnih klica. Ulja mrkve i matičnjaka toniziraju kožu. Glavna aktivna tvar: eterično ulje smilja potične obnavljanje i spriječava nastajanje bora. Brzo se upija a nakon nanošenja koža je ugodno glatka, svilenkasta i zategnuta. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima nakon umivanja a djelovanje traje gotovo cijeli dan.

                         
     

Dnevna krema je gusta i bogata, odlično se razmazuje po licu. Kod mene se upije kroz 10ak minuta dok mi se u području čela nešto sporije upijala i gdje mi je ostajao zaštitni sloj dok mi je na ostaku lica krema bila u potpunosti upijena. Lice je mekano poput bebine kože. 

Iako je riječ o dnevnoj kremi, u sebi ne sadrži zaštitni faktor zato vodite računa da preko dnevne kreme stavite i onu sa zaštitnim faktorom.

Sastav: Aqua, Caprylic/ Capric Triglyceride, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Sesamum Indicium Oil, Triticum Vulgare Oil, Simmondisia Chinesis Oil, Glycerin, Cetyl Alcohol, Daucus Carota Seed Oil, Mellisa Officinalis Leaf Extract, Helichrysum Italicum Oil, Benzyl Alcohol, Salicid Acid, Sorbic Acid, Limonene, Linalool.

Ekstra bogata krema za noćnu njegu

Opis proizvoda: ekstra bogata krema s uljem smilja za noćnu njegu namjenjena je večernoj njezi lica uz obnavljajući i opuštajući učinak. Ulje masline, sezama i marelice hrane i dubinski njeguju kožu vraćaju elastičnost i sjaj. Kamilica i aloa vera ublažavaju oštećenja i regeneriraju kožu. Glavna aktivna komponenta je eterično ulje smilja koje potiče obnavljanje i spriječava nastajanje bora. Bogata i gusta tekstura kreme omogućava postuno blagotvorno djelovanje tijekom cijele noći. Da bi učinak kreme bio što bolji lice je potrebno, prije nanošenja kreme isprati vodom i dobro osušiti.


                                           
Krema je fluidne teksture no meni osobno nije bila lako maziva. Iako bi je moja koža upila, na koži lica ostajao je zaštitni sloj koji se meni nikako nije svidio jer bi se ujutro probudila masnija, i trebalo mi je čišćenje kože i korištenje miceralne kako bi uklonila sve tragove kreme i sebuma što ga koža luči. Meni su osobno cijele pumpice kreme bile previše pa sam znala koristiti i po pola pumpice što se znalo pokazati boljim rješenjem, bar na kratko. U međuvremenu sam kremu počela privoditi kraju kada sam noćnu zamjenila regenerativnom a nakon mjesec dana ne korištenja lice mi je noćnu kremu počelo bolje upijati nego prije. Lice mi više nije bilo toliko masno kao i prije. Dakle, pauza od otprilike mjesec dana dobro je došla mojoj koži s ovom kremom. Kod mene se u međuvremenu moja mješovita koža lica počela čudno ponašati i sve je više postajala suha i perutava tako da je krema pred kraj pakovanja i nakon pauze bila bolja nego u samom početku korištenja. Dakle, sa ovom kremom sam blago rečeno imala hate-love odnos za razliku od ostalih krema.

Sastav: Aqua, Sesamum Indicum Oil, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Cera Alba, Lanolin, Olea Europea Fruit Oil, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Oenothera Biennis Oil, Cetearyl Acohol, Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Chamomilla Recutita  Extract, Helichrysum Italicum Oil, Salicylic Acid, Sorbic Acid, Limonele, Linalool.

Regenerativna krema za posebnu njegu

Opis proizvoda: Regenerativna krema s uljem smilja je hidratantna emulzija za posebnu njegu namjenjena: normalnoj, mješovitoj i masnoj koži lica. Potiče obnovu površinskih stanica kože, dubinski vlaži i hani kožu lica. Kompozicija prirodnih sastavnica: nevena, gospine trave, i noćurka ima snažan antioksidans i regenerirajući učinak. Visoko kvalitetno ulje makadamije brzo se upija, ne masti i i koža ostaje ugodno glatka i svilenkasta. Glavna aktivna tvar- eterično ulje smilja potiče obnavljanje i spriječava nastajanje bora. Kremu je najbolje nanijeti u jutarnjim satima na dobro očišćenu kožu. 
                         
                        
                                           
Krema je gusta, hidratantna i lako maziva. Kod mene se brže upija u kožu za razliku od ostalih krema. Koža lica je nježna i mekana na dodir. Koristila sam je i kao noćnu i tu me apsolutno oduševila! Koža lica mi je bila nahranjena, s jako malo sebuma na koži, ništa što miceralna ne može očistiti. Ovo mi je ujedno i najdraža krema za lice.

                                               

Također sam sa svim kremama mazala vrat i dekolte kako bi i taj dio tijela nahranila i pružila adekvatnu njegu. Olival je sa ovim kremama napravio super posao, i vjerujem da svatko za sebe može naći kremu koja će najbolje odgovarati vašem tipu kože.

Sastav: Aqua, Caprylic / Capric Trigliceride, Candelilla/ Jojoba/Rice  Bran Polyglyceryl-3  Esters, Prunus Amygdalus  Dulcis Oil, Macadamia  Ternifolia  Seed Oil, Cetyl Alcohol, Glyceryl Stearate,  Cetearyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Oenothera Biennis Oil, Sesamum  Indicum Oil, Calendula Officinalis Extract, Glycerin, Olea Europea Oil, Hypericum Perforatum Extract, Benzyl Alcohol, Salicilyc Acid, Sorbic Acid, Helychrisum Italicum Oil, Limonele, Linalool.

      
   
    L-R: dnevna, noćna i regenerativna

Micerlna otopina s uljem smilja 

Opis proizvoda: Miceralna otopina nježno čisti kožu, uklanja nečistoće i ostatke šminke oko očiju, za sve pregibe ili nabore kože, bez narušavanja prirodne ravnoteže i vlažnosti kože. Na koži ostavlja ugodan osjećaj mekoće.

                               


Miceralna dolai u plastičnoj boci od meke i prozrne plastike s čvrstim i debljim čepom. Pakovanje je uobičajeno za proizvode ovakvog tipa. Miris je intezivan po smilju, i osjeti se prilikom korištenja no ne kao u početku kada je pakovanje bilo otvoreno. Bilo je trenutaka kada me koža lica nakon korištenja micerlane zatezalo te je bilo potrebno koristiti kremu. Razlog toga vjerovatno je glicerin koji je drugi  u sastavu a kojeg moja koža ne voli puno bez obzira na tip proizvoda jer mi tada još više isušuje i zateže djelove lica koji su suhi. Možda ovo zvuči čudno jer glicerin njeguje i hrani kožu no kod mene imam sasvim drugačiji učinak. Kao i kod noćne kreme i s miceralnom sam napravila manju pauzu kada mi nije odgovarala i kada mi je koža bila suha i perutava. Nakon toga vratila sam se miceralnoj i nastavila sa korištenjem. Miceralnu sam koristila i za uklanjanje šminke, mada to nemam običaj raditi. Uklanja makeup bez problema, no kod okoloočnog makeupa nisam navikla da koristim ništa vodenastog tipa već sam navikla na kremaste odstranjivaće no maskaru koja nije vodootporna može ukloniti bez problema. U svakom slučaju linja od smilja je odlična te vjerujem da će u Olivalovoj ponudi svatko naći nešto za sebe i za  potrebe svoje kože.

Sastav: Aqua, Glycerin, Pyrus Malus Juice Decyl Glucoside, Helychrisum Italicum Oil, Benzyl Alcohol, Salicilyc Acid, Limonene, Linalool.

Cijena svake kreme je 59,90 za 50ml, miceralna 49,90 za 500 ml. Olival proizvode možete naći u svim drogerijama te svim većim trgovačkim lancima.

Jeste li probali Olivalove proizvode? Ako jeste, koje?

*PR proizvodi. Recenzija je napisana iskreno nakon dužeg perioda korištenja proizvoda.
                   

Broj komentara: 5:

  1. probala sam micelarnu otopinu i meni je bila sasvim ok :D malo mi je susila kozu ali i u tom periodu kada sam je koristila bili su ispitni rokovi pa je i vjerovarno moja koza sama tako reagovala.. mnogo mi se dopadaju njihovi proizvodi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti je bar miceralna bila ok. Meni Olival ima super proizvode koje vrijedi probati :)

      Izbriši
  2. Imam prvu kremu i oooodlična je, a imam i miceleranu :D Micelarna mi je solidna, premda ima i boljih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je zadnja najbolja. Micerlna nije loša mada sam ih probala još nekoliko prije ove ;)

      Izbriši
  3. imala sam dnevnu i noćnu kremu-baš su mi dobre.
    micelarnu nisam još probala.

    OdgovoriIzbriši

Thank you for stop by and leave a comment. Your comment mean so much to me,but please refrain spamming me with link.