utorak, 29. ožujka 2016.

Olival olovke za jačanje, njegu noktiju i zanoktica

Kao ljubiteljici lakova i dugih noktiju važna mi je i njega. Do sada sam nokte njegovala kakao maslacem i ricinusovim uljem, nekada redovito prije svake manikure a ponekad i po potrebi. Koliko god moji nokti bili dugi, uvijek je dolazilo do listanja, kasnije i pucanja i to na nezgodnim i dubokim mjestima. Početkom prošlog mjeseca na kućnu adresu došle su mi Olival olovke za jačanje, njegu noktiju i zanoktica.

Olovka za njegu noktiju i zanoktica

Olovka za njegu noktiju i zanoktica - hrani i regenerira tanke i slabe nokte a ujedno omekšava pokožicu koja se nalazi uz rubove nokta. Olovka sadrži visokovrijedna ulja jojobe, makadamije i avokada koja jačaju strukturu i ubrzavaju proces rasta nokta.Kratko nakon premazivanja nokta pokožica se lagano potisne posebno oblikovanim vrhom olovke.

   
   

Olovka dolazi u kartonskom pakovanju. Dužine je 11cm a deblja poput markera. Cijela olovka je napravljena od kvalitetne i čvrste plastike te se po zatvaranju olovke čuje jači klik. Prilikom otvaranja olovka ima biljni miris na lavandu koja nije prenapadan po otvaranju i korištenju. Olovka se koristi na čistim noktima, tako što se pređe po cijeloj površini nokta i po rubovima a pokožicu uz nokat lagano premazati par puta uzastopno. Nakon nekoliko minuta pokožicu lagano potisnuti posebno oblikovanim vrhom olovke prema korjenu nokta. Ja sam radila prema navedenim uputama no ulje se upija nešto sporije, najbolje je pričekati 10 minuta a možda i više da se u potpunosti upije. Bilo je trenutaka kada sam čekala da se ulje iz olovke u potpubosti upije samo u nokat a nekad sam ja sama umasiravala ulje na nokat kako bi ga ploča nokta bolje i brže apsorbirala. Olovka omekšava kožicu nokta, no da mi je ojačala nokte,to nisam primjetila. Na slikama će te vidjeti razliku u primjeni prije i poslije korištenja. Palac mi na ovoj slici ne izgleda najbolje jer je pukao na nezgodno mjesto i dosta duboko pa sam ga skraćivala sve do zdravog dijela nokta.

  
       prije korištenja olovke

   
       nakon korištenja olovke  1.2. 2016.

Olovka je koso rezana što omogućava lakše korištenje i lagano potiskivanje pokožice uz korjen nokta. Da mi je olovka ojačala ili ubrzala rast noktiju to nisam primjetila.

Sastav: Persea Gratissima Oil, Isopropyl Myristate, Simmondsia Chinesis Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Lavandula Angustifolia oil, Melaleuca Alternifolia Oil.

Olovka za jačanje noktiju

Olovka za jačanje noktiju namjenjana je slabim, tankim i krkhim noktima te pomaže i jača strukturu nokta nakon redovite primjene. Jednakoje djelotvorna na rukama i nogama a rezultati primjene su brzo vidljivi. Sadrži kombinaciju biotina i patenola kojiznačajno utječu na stvaranje, regenerciju i obnavljanje kreatinskog epitela nokta.

 
               
   
Olovke su iste, po pakovanju, obliku, jedino što je kod ove olovke miris malo drugačiji, biljni no nisam sigurna kako bi opisala miris. Način primjene ostaje isti. Ova olovka se brže upija od prethodne te nemam što umasiravati u poču nokta. Kako se vrh olovke koristi za potiskivanje, tako lagano ulazi unutar olovke pa pripazite da ne uđe skroz unutra jer je kasnije nećete moći izvaditi vani. Radije neka vam bude malo više van prilikom korištenja i potiskivanja. Olovke sam svega dva puta koristila na noktima na nogama a najčešće sam ih koristila na noktima na rukama. Kada sam svoje duge nokte skratila, prilikom njihovog rasta, nokti su bili oštri, nisu se listali u početku rasta kao što su znali. No, čim nokti dođu do neke dužine počinje listanje.

   
   
                                           15.3. 2016

Nažalost, nokti mi se i dalje listaju a na desnoj ruci pucaju i tad ih samo skraćujem do mjesta puknuća jer su mi duži nokti draži od kraćih. Nokti na ljevoj ruci su u malo boljem stanju, no pitanje je samo dana kada će ova dužina otići do kraja pod nožice :( Ono što sam primjetila kod korištenja olovaka je da mi je ploča nokta mekša bez vidljivih linija, no kod jačanja nisam dobila rezultate kojima sam se nadala. Nokte sam lakirala jedino subotom ili nedjeljom kada imamo mms manikure, što znaći da sam cijeli ovaj proces provela bez laka na noktima gotovo dva mjeseca što je dosta neobično za mene s obzirom da volim manikure. Kod korištenja ovakvih tretmana potrebno je ponavljati korištnje svakodnevno najmanje 2-3 tjedna kako bi se vidjeli rezultati. Olovku možete naći u svim drogerijama a rok traanja je 6 mjeseci od otvaranja.

Sastav: Aqua, Propylene Glycol, Glicerin, Panthenol, Urea, Disodium, Phosphate, Biotin, Citric Acid, Allantoin, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Methylisochloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone.

Iako uzimam dodatak prehrani koji sadži vitamin B nokti mi se i dalje listaju što je vjerovatno da mi od ostalih vitamina nešto manjka u organizmu.
Koristite li olovke za jačanje noktiju? Što radite da vaši nokti ostanu čvrsti i jaki? 

*PR proizvodi. Recenzija je napisana iskreno nakon dužeg perioda korištenja proizvoda

4 komentara:

  1. Ne koristim olovke za nokte. Iako u zadnje vrijeme imam problem s pucanjem noktiju čim su malo duži. Više mi nisu toliko elastični. Pokušat ću to regulirati vitaminskim dodacima, a ako ne upali kroz 2-3 tjedna, oslanjam se na ovu recenziju i pomoć iz Olivala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da u tom slučaju vjerovatno nedostaje cinka i/ili kalcija. Vitamin B uzimam u hrani i kroz dodatak prehrani, i iako sam imala tablete vitamina B komplex ni one nisu imale neki bolji učinak. Možda bi sa svim navedenim olovke tada imale bolji učinak

      Izbriši
  2. Imam ovu olovku za njegu i zanoktice i meni je ona odlična, puno mi je pomogla, a i sviđa mi se što je jednostavna za korištenje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična je i meni po pitanju zanoktica no po pitanju jačanja nogtiju nije :( I da, dosta je jednostavna za korištenje

      Izbriši

Thank you for stop by and leave a comment. Your comment mean so much to me,but please refrain spamming me with link.