petak, 26. veljače 2016.

Quarnero - organic cosmetics- Miris Istre

Prije dva mjeseca na kućnu adresu sam dobila paketić u kojem se nalazilo ulje za njegu kože, meni do tada nepoznatog domaćeg proizvođaća. Quarnero je domaći Hrvatski brend koji proizvodi prirodna, organska, hladno prešana ulja. Ulja rade od samoniklog bilja kao što je smilje te ostalih blagotvornih biljaka poput kadulje, lovora, komorača, breke i lavande. Ja sam imala priliku probati ulje za tijelo s mirisom Istre. Quarnero ulja imaju prestižan NaTrue certifikat za organski i prirodan proizvod koji je pogodan i za vegane. Sadrže eko bilje iz biodinamičkog uzgoja i samoniklo bilje. Nije testirano na životinjama  te sastojci nisu GMO porijekla.

                           
Quarnero ulja dolaze u kartonskom pakovanju, jednostavnog i lijepog dizajna na kojima piše sastav, primjena, količina te datum do kojeg je proizvod najbolje upotrijebiti. Unutar pakovanja nalazi se staklena bočica od debljeg ultravioletnog stakla što je novost na tržištu ali i za svaku pohvalu jer se u ovakvim tamnim bočicama prirodni sastojci i ulja najbolje čuvaju od propadanja i kvarenja.

                                      
Prvo otvaranje je bilo mrvicu teže zbog mehanizma i plastike koja se nalazi na bočici te tako možete biti sigurni da proizvod prije vas nije nitko otvarao. Po otvaranju se osjeti predivam miris raznog bilja, a ja najviše osjetim mentu, lavandu i citruse. Miris je izražajan no ne i napadan tako da kombinacija ulja čini ugodnu cvjetno-citrusnu notu. Grlo bočice je široko te je potrebno paziti kako se dozira. Ako se dogodi i da ga dozirate više nego je potrebno, višak možete vratiti u bočicu. Boja ulja je zlatno žuta te se lako nanosi na kožu. U potpunosti se upija kroz par minuta a koža je mekana i nahranjena.

                                       

Ulje sam najčešće koristila navečer prije spavanja, nekad i tijekom dana. Ja imam običaj sve losione i kreme staviti na krevet dok se mažem ali s ovim uljem vam savjetujem da to ne radite jer će vam se ulje proliti kao i meni, pa je ulje bolje staviti na ravnu površinu a ne na pokrivače ili deku. Sa uljem sam svakako zadovljna te vjerujem da bi odgovarao svim tipovima kože uključujući i suhu. Ulja se mogu koristiti neovisno o godišnjim dobima, tako je pogodno i ljeti kada nam koži treba njega i hidratacija nakon vremena koje smo proveli na suncu i moru. Ulja poput Miris Kvarnera i Opatijska kamelija pogodne su i za njegu lica, dok Miris Učke i Kvarnera pogoduju koži sa celulitom. Osim manjih pakovanja postoje i veća pakovanja za wellnes i beauty salone.

Sastav: Sesamum indicum oil, Citrus reticulata peel oil, Mentha piperita leaves oil, Lavandula angustiflora  flowers oil, linalool.

Cijena ulja je 155.00 a na akciji su 130.20 za 100ml što će vam trajati jer ulje je ulje dovoljno staviti malo na kožu. Ulja se mogu kupiti u u Zagrebu u biljnoj drogeriji Lavanda Mia, Kantarion dućan eko kozmetike, te putem web shopa. Osim u Hrvatskoj ulja možete naći u Švicarskoj, Luxemburgu, Belgiji, Turskoj, Danskoj, Norveškoj, Dubai, Emirati, Katar te kraljevini Maroko.

Ja sam sa uljem zadovoljna te se veselim ostalim uljama koja ći svakako probati.

*PR proizvod. Recenzija je napisana iskreno nakon dužeg vremena korištenja.

4 komentara:

  1. Mene najviše veseli što primjećujem aktivnost naših proizvođača, a mišljenja sam da možemo puno ponuditi!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se s tobom. Menije također drago što je sve više domaćih brendova i što našu kvalitetu prepoznaju i vani :)

      Izbriši
    2. Ja potpisujem veselje u povećanju broja proizvođača :D

      Izbriši
    3. Isto veselje dijelim i ja :)

      Izbriši

Thank you for stop by and leave a comment. Your comment mean so much to me,but please refrain spamming me with link.