subota, 31. srpnja 2021.

Bourjois bb i cc krema

 Dolaskom ljeta i visokih temperatura, naša koža treba više hidratacije. S obzirom da se i više znojimo te da je i pojačano lučenje sebuma, meni prvoj na pameti nije šminkanje a pogotovo puderi. Ali, ako baš želite imati nešto na licu što prekriva crvenilo ili mrlje, tu dolaze bb i cc kreme.

Za današnji post pripremila sam recenziju o Borjois bb i cc kremi koje sam imala prilike probati.

Bourjois bb krema Light / Clair

 Bourjois bb krema dolazi u crvenom pakiranju od meke plastiske s metalik čepom na odvrtanje. Pakiranje sadrži 30ml, a nijansu koju ja imam je Light/ Clair. Nakon otvaranja, na grlu tubice se nalazi zaštitna folija koja se lako ukloni. Ono što je nezgodno kod samog pakiranja je što se lako zamaže i sam proizvod izlazi van, pa je moja preporuka da bb kremu držite prema gore i da je ne pritišćete previše. 


          

bourjois-bb-krema-notino.hr_jpg

                                         

 
BB krema je lagane teksture, sadržava vitamine C, A, E i  provitamin B5. Krema je zamišljena kao zamjena za puder, lagana je, hidratanta. Pokrivnost bb kreme je srednja, a na licu traje do 6 sati.
 
Moja koža je mješovita, s manjim nepravilnostima i pokojim prištićem. Primjetila sam da mi se bb krema najviše 'gubi' na T zoni, te mi ističe pore. Ako koristim primer za lice onda je situacija malo bolja. Bb krema se može nanositi rstima, spužvicama i kistom dok se meni osobno pokazala najboljom za korištenje sa spužvicom.  Miris je ugodan, ne napadan te mi bb krema nije uzrokovala nikakve neželjene reakcije na licu. 
 
bourjois-bb-krema-swatch-notino.hr_jpg

  
Iako krema može ići svim tipovima kože, osobama s masnom kožom  bi trebalo setiranje lica sa kamenom ili puderom u prahu, dok sam ja s mješvoitom kožom nosila samo bb kremu bez setiranja da vidim trajnost same bb kreme kakva će biti na testu trajanja. BB krema je odličan odabir za sve koji ne vole pudere, koji nemaju jače nepravilnosti na licu. 

Bourjois cc krema Ivory

Bourjois cc krema dolazi u maloj uskoj tubici, bež boje, s plastičnim čepom na odvrtanje. Otvor je malo dug i uzak ali proizvod lako izlazi van, pa pripazite kako držite cc kremu kako nebi trošili više proizvoda nego vam treba. CC krema u sebi sadrži tri pigmenta:

Marelica daje odmoran izgled licu, uklanja umor

Zelena neutralizira crvenilo kože

Bijela neutralizira tamne mrlje

Miris cc kreme je ugodan i lagan. CC krema je tekuća i lagana, prozračna i ugodna na licu te ostavlja laganu dewy završnicu, dosta je prirodna na licu. Na visokim temperaturama meni osobno nije trajala duže od 4-5 sati. Za razliku od bb kreme nije mi nestajala sa T zone. Ono što sam svakako primjetila kod cc kreme je ujednačen i svjež ten, a cc krema pruža srednje prekrivanje.

                   

         

bourjois-cc-krema-notino.hr_jpg

                                             

bourjois-cc-krema-izgled-notino.hr_jpg

                                           

bourjois-cc-krema-swatch-notino.hr_jpg

CC krema je hidratantna i sadrži spf 15 ali imajte na umu da spf u kozmetici nije sam po sebi dovoljan ljeti već da treba koristiti spf kremu pa tek onda cc kremu. Krema može odgovaratai svima, mislim da bi najbolje odgovarala osobama s normalnom kožom, dok će za masnu i mješovitu trebati setiranje, možda čak i primer ukoliko se odlučite nositi bb ili cc kreme na visokim temperaturama.

Meni se osobno najviše svidjela cc krema, volim izgled svoje kože i kako mi je lice lijepo i svježe izgledalo, ali ovo je moj osobni dojam. Vjerujem da ćete i vi naći ono što najviše odgovara vašem stanju i tipu kože.

Bourjois bb i cc kreme možete naći na Notinu. 

BB krema 30 ml 71,72

CC krema 30 ml  49,75

   

Jeste li probali Bourjois bb ili cc kremu? 


*PR proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

Thank you for stop by and leave a comment. Your comment mean so much to me,but please refrain spamming me with link.