ponedjeljak, 10. veljače 2014.

Pantexol losion

Pantexol losion sam kupila prošlo ljeto kada su mi još prvi radni dan ruke izgorile. Bile su tako crvene i upaljene da me svaki pokret ruke bolio. Upaljenu kožu sam hladila hladnim oblozima, aloe vera gelom, i sve  je trenutno pomagalo ali ništa konkretno. U apoteku sam došla gotovo u suzama sa rukama razmaknutim od tijela jer nisam mogla ništa dotaknit od boli. Tad mi je teta preporučila Pantexol losion u spreju.


                                                         

                              


Kad sam došla kući počela sam koristit losion i prema uputama koristila sam ga 3x a nekad i više puta tokom dana. Ovaj losion je spasio moje izgorene ruke, umanjilo crvenilo a koža me više nije zatezala kao prije. Nisam mogla vjerovati da ovakav proizvod može tako dobro obnoviti i smiriti upaljenu kožu.

Moje ruke su izgledale kao jastog, i žao mi je što takve slike nemam da vam pokažem u kakvom su mi stanju ruke bile. Danas,nepunih 8 mjeseci kasnije,i dalje imam boju kao da sam se sunčala. Kako mi  je majca bila velika,tako mi je pokrila ruke sve do nadlaktice a donji dio ruke je bio pokriven radnim rukavicama koje su bile obavezne tako da je taj dio ruke bio najviše izložen suncu i ruke mi nikad do kraja ljeta nisu imala ujednačenu boju.


Pantexol losion dolazi u čvrstoj bočici koja ima sprej te se losion ravnomjerno raznosi. Mliječno je bijele boje te se brzo upija u kožu, ali u potpunosti ga koža upije za 5-10 minuta. Ako vam se ne žuri ujutro, pustite  da ga koža dobro upije jer će vam odjeća zapinjati prilikom odjevanja no neće je zamastit.  Na koži ostavlja zdravi sjaj. Koža je mekana, njegovana i nahranjena a miris polako hlapi te ga još ujutro ili navečer možete lagano osjetit na koži ovisno kad ste ga stavili. Može se koristiti i kao losion za njegu, regeneraciju suhe i oštećene kože.

                                               


Miris mi je teško definirati, meni miriše po svim sastavima koje ima u sebi, na glicerin i patenol. No meni to osobno ne smeta. Ja ga koristim sada više kao losion i to prije spavanja a ujutro se probudim znajući da mi je koža nahranjena i da se neće tako lako perutati. Prije upotrebe losion je potrbno protresti. Rok trajanja je 12 mjeseci od otvaranja a cijena mu je 69,88 u ljekarni koliko sam ga ja platila u svom kvartu.

                             


sastav:                                          
          


Bilo je trenutaka kada bi izgorila na plaži ali nikad ovako. Tada sam koristila termalne vode koje su bile pravi spas za upaljenu kožu. Što vi koristite kad izgorite na suncu? Kako njegujete upaljenu kožu?


Broj komentara: 13:

  1. bas mi je zao da si imala takvih problema. sprej zvuci kao pravi spasioc :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja sam znala opekline voltaren gelom, aloe verom i hladnom oblozima lijeciti. Iako zvuci dobro, ne bih probala ovaj proizvod zbog parabena u sastavu :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam uzela prvo sto mi se ponudilo, u tom trenutku bi uzela bilo šta što pomaze.

      Izbriši
  3. Joj ja sam nedavno izgorila... Posežem za starim kućnim receptom... Jogurt :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanimljiv proizvod, moram ga zapamtiti u slučaju da i mene treba spašavati :D Ja imam sreće jer iako imam svijetlu put rijetko pocrvenim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izbjegavam najgore sunce i na plazu idem tek od 17h, ali kad sam radila bila sam izlozena najgorem uv zracenju. zato rijetko izgorim u zadnjih par godina ali lani nisam bila te sreće

      Izbriši
  5. bižat sa sunca i rješen problem ;)
    ali nešto ovakvo bi uvijek trebalo imat u kućnoj apoteci :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam,ali kad radis na otvorenom pod vedrim nebom to nije moguće

      Izbriši

Thank you for stop by and leave a comment. Your comment mean so much to me,but please refrain spamming me with link.